Kepez İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında bir yıl boyunca eğitim gören minik öğrenciler için “Yılsonu Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Kepez Arena Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şenliğe, 66 Kur'an kursunda eğitim gören bin 800 öğrenci katıldı.

Program, İstiklal Marşı’nın ardından 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, “4-6 yaş Kur’an kursları için 6 yıl önce tohum saçmaya başladık, ilk başta endişeliydik. 300-500 derken önce pilot uygulama ile birkaç ilde 2013 yılında başlatıldı. Şu an itibari ile ülkemizin her ilinde okul öncesi 4-6 yaş Kur'an kursu eğitimlerimiz yaygınlaşarak devam ediyor. Kurs sayısı 1000'i geçti, öğrenci sayısı da 150 bini geçti. Bu bizim için iftihar tablosudur. Ancak yeterli değil, daha da artacaktır.” dedi.

Çocuklara din eğitimi noktasında, millî ve manevi değerler konusunda küçük yaşlardan itibaren sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Arcaklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Davranışlarını geliştirirken bizim hem anne babalar olarak hem de Kur'an kursu öğreticileri olarak din görevlileri, din eğitimcileri olarak çocuklarımızın yanlarında yer almamız gerekiyor. Çocuklarımıza sadece namaz kıldırmakla kalmamalı; abdest nedir, dürüstlük nedir, sadakat nedir, samimiyet nedir, saygı sevgi nedir, büyükleri saymak küçükleri sevmek nedir, bunlarla ilgili eğitimler vermemiz gerekiyor. İstiyoruz ki çocuklarımız bu yaşlarda doğru, sağlam dini bilgiyi öğrensinler. Çünkü karakterleri ona göre oluşuyor. 4-6 yaş grubu kurslarımızda çocuklarımız oyun oynarken aynı zamanda Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar, namaz surelerini duaları ve dini bilgileri öğrenerek güzel bir eğitim alıyorlar. 4-6 yaş ana sınıflarımızda Kepez’de şu anda çeşitli mahallelerde toplam 66 kursumuzdaki 124 sınıfımızda, bin 800 öğrencimizle belki de Diyanet İşleri Başkanlığımızın en hayırlı, en güzel hizmetini sunuyoruz. Tohum ekmek olarak adlandırabileceğimiz bu hizmeti hep birlikte sağlıyoruz.  Siz değerli ailelere, velilere bu anlamda teşekkür ediyorum bizlere güvendiğiniz ve biricik çocuklarınızı emanet ettiğiniz için.”

Çocukların eğitiminde 4-6 yaş döneminin çok büyük önemi olduğunu hatırlatan Arcaklıoğlu, “Çocuğumuzu asla yalanla terbiye etmeyelim. Çünkü çocuk her şeyi kayıt altına alır.  Gün gelir karşınıza çıkar. Çocuklarımız bu kurslarımızda sadece Kur'an eğitimi görmüyorlar; sevgi, şefkat ve merhamet eğitimi de alıyorlar. Dinimizin güzelliklerini bu yaşta öğrenmeye başlayan bu yavrularımızın, inşallah hayatları boyunca dinine, vatanına ve milletine hizmet eden faydalı birer insan olarak yetişmelerini yüce Allah'tan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Antalya İl Müftü Vekili Mustafa Şimşek ise 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“2013 yılından itibaren mevzuat değişikliği ile 4-6 yaş öğrencilerimizin Kur’an kurslarında okuma fırsatı olmuştur. O günden bugüne Kepez ilçemizde 125 sınıfta toplam bin 800 öğrenciyle bu hizmeti vermekteyiz. Öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Değerler eğitimi ile ahlaki konularda kendilerini geliştiriyor, çeşitli etkinliklerle el becerilerini geliştiriyorlar. Ahlaklı ve iyi bireylerin yetişmesi konusunda bu kurslar çok önem arz ediyor. Eğitim alan çocuklar Millî Eğitim’deki anasınıfı eğitimini de almış sayılıyor. Programımız çocuklarımızın bir yıl boyunca öğrendiklerinin özeti niteliğinde.”

Konuşmaların ardından öğrenciler yıl boyu öğrendiklerini sergileme fırsatı buldular. Etkinlik kapsamında öğrenciler; Esma-ül Hüsna, Sarıkamış Şehitleri draması, mehteran gösterisi, halk oyunları, semazen gösterisinin yanı sıra sureler ve dualar okudular.

Programda en çok alkışı “Sarıkamış Şehitleri Draması”, “Semazen” ve “Mehter” gösterileri aldı.

Etkinliğe Antalya İl Müftü Vekili Mustafa Şimşek, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel ve Melek Alçın, Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, Sırbistan’ın Sancak Bölgesi Tutin şehrinden konuk olarak gelen 100 imam hatip okulu öğrencisi ile öğretmenleri, öğrenciler, veliler, Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan