Antalya Muratpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Yenigün Ümran Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlığa hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayarak hafızlığa başlayan 38 öğrenci için program düzenlendi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Muratpaşa Cami İmam Hatibi Hafız İrfan Keskin'in Kur'an tilaveti ile başladı.

Kurs Yöneticisi Şerife Öztürk’ün yaptığı açış konuşmasının ardından söz alan Antalya İl Müftüsü Osman Artan şunları kaydetti:

“Yenigün Ümran Kız Kur'an Kursumuzda 38 öğrencimizin Kur’an-ı Kerim'i ezberlemek niyetine şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Antalya'da hafızlığa çalışan 686 öğrenci, 22 yatılı Kur'an kursu var.  Bu kurslar içerisinde Ümran Kur’an Kursunun yeri farklıdır. Antalya'da ilk kız yatılı Kur'an kursumuz burasıdır. Ayrıca imam hatip lisesi bünyesinde hafızlık projemiz var. Hafızlık şu yönüyle çok önemli: Cebrail Aleyhisselam'ın Hz. Peygamber'e vahyettiği Kur’an-ı Kerim’i zihninde taşıyor, aynı zamanda o Kur'an ile yaşıyor, çevresine nur ve ışık saçıyor.  Hafızların değerini bilmek, hafızlığa teşvik etmek gerekir. Hafızlık kolay iş değil.  Bu uğurda mücadele veren yavrularımıza Allah'tan zihin açıklığı diliyorum. Yavrularımızı yetiştiren hocalarıma da teşekkür ediyorum.”

Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal ise şöyle konuştu:

“Kur'an-ı Kerim hayatımıza yön veren, dünyada en çok okunan, satır satır ezberlenen ve kıyamete kadar korunacağı vahyedilen yüce bir kitaptır. Kur'an, rahmet ve bereket kaynağıdır. Mutlu bir hayatın reçetesi ve rehberidir. Hafız olmak, Allah'ın yeryüzünde insana bahşettiği en büyük şereflerden biridir. O'nun kelamını gönüllerine nakşeden hafızlarımız ise başlangıcı Allah Resulüne (s.a.s.) dayanan, onun teşvikiyle nesilden nesile devam eden, bu mukaddes emaneti omuzlayarak yarınlara taşımak için büyük sorumluluk alan hayırlı insanlardır. Hafızlık Kur'an kurslarımız bu kadim geleneği devam ettirmekte son derece önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bu yolda siz kıymetli öğrencilere başarılar diliyorum.” 

Konuşmaların ardından hafız adayı öğrenciler ilahiler söyleyip ilk derslerini ezbere okudular.

Programda ayrıca “Ramazan ve İnfak” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Antalya Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Önder, İl Müftü Yardımcısı Melek Alçın, ilçe müftüleri, okul müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan