Kepez İlçe Müftülüğüne bağlı Nuryıl Camii’nde açılan yaz Kur’an kursuna devam eden öğrencilere yönelik “Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenlendi.

Programda Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, Müftülük personeli, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve veliler de öğrencileri yalnız bırakmadı.

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, programın hazırlanmasında ve yaz kurslarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Akabinde kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan ise şunları dile getirdi:

“Bizler öğrencilerimize küçük yaşta Allah’ı ve Peygamberimizin örnek hayatını öğretmenin gayreti ve mutluluğu içerisindeyiz. Zira Peygamber Efendimiz; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor. İşte o hayırlıların arasına girebilmek için sizler buralardasınız. Öğretme durumunda olan imam hatip ve Kur’an kursu öğreticileri buradalar. İnşallah Peygamber Efendimizin o ‘hayırlı’ diye tarif ettiği insanların arasına gireriz.

Yine Peygamber Efendimiz başka bir hadis-i şerifinde; ‘Ya öğrenen ol, ya öğreten ol ya da bunları sev.’ buyuruyor. İşte hocalar öğreten, sevgili çocuklar da öğrenen durumundalar.

Kıymetli çocuklar! Önümüzdeki hafta kurslar sona eriyor. Sizler camileri unutmayacaksınız. Camiye mutlaka gelecek, irtibatınızı devam ettireceksiniz. Öğrenmiş olduğunuz dua ve sureleri, namazlarda okuyarak tekrar edeceksiniz. Eğer öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmezseniz, çabuk unutursunuz.

Diyanet İşleri Başkanlığının emin ve güvenilir kurslarına göz aydınlığı olan yavrularımızı emanet eden velilerimize ve siz kıymetli öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Programda yaz Kur’an kursu süresince düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Program, yaz Kur’an kursu öğrencilerinin çeşitli gösterilerinin ardından 15 Temmuz şiirinin okunması ve ilahilerle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan