Alanya İlçe Müftülüğü, her hafta pazar günleri farklı bir camide özellikle gençlerin katılımıyla sabah namazı programları düzenleniyor.   

Sabah namazı programları kapsamında El-Aksa Camii'nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sabah namazının ardından cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, şunları kaydetti:

- Kur’an-ı Kerim dünya ve ahiretin rehberidir

"Kur’an-ı Kerim bizim insan olarak bütün etki alanımızda ve bütün kapsama alanımızda ne varsa hepsinin yönünü ve veçhesini ifade eden ilahi esaslar, ilahi öğretiler ve ilahi nurdur. Kur’an-ı Kerim hidayet ve rehber demektir. Hem dünyanın hem de ahiretin rehberidir. Dünyayı nasıl yaşayacağımızı, neye evet neye hayır diyeceğimizi, ahireti nasıl kazanacağımızı, Allah’ın rızasını nasıl kazanacağımızı velhasıl bütün esasları anlatan, hiçbir şeyi dışarıda bırakmayan ilahi nizamdır."

Müftü İlhan; "İbadetler de Müslümanın enerjisidir, gıdasıdır. Müslümanın nerede durması gerektiğini öğreten, onun kimliğini ve şahsiyetini oluşturan, ayağının kaymaması için Rabbine sığınmasını sağlayandır. Rabbiyle kavuşanlara ibadetler asla ağır gelmez. Ancak; ahireti ihmal edenlere, ahireti küçük görenlere, hafife alanlara ağır gelir. Bizler ne zaman ki dinimize sahip olmuşsak, camileri doldurmuşsak işte o zaman aziz ve yüce olmuşuz; ne zaman ki başkalarına aldanmış isek işte o zaman da zelil olmuşuzdur." ifadelerini kullandı.

Dinde cevabı olmayan hiç bir soru olmadığını belirten İlhan; "İslam bütün soruların cevabıdır. Ahirette de bizlere cevabı verilmiş sorular sorulacaktır. Bilmediğimiz sorularla karşılaşmayacağız. Rabbimizin kim olduğunu, dinimizin ne olduğunu İslam zaten bu dünyada bizlere anlatıyor. Her şeyi İslam önümüze koymuş ve bize yaşanabilir bir hayat sunmuştur.  Hidayetimiz, yolumuz, yaşantımız Kur’an-ı Kerim’dir. Bütün gönül ve fikri dünyamızı inşa eden, irfanımızı sağlayan Kur’an’dır. Helaller ve haramlar da takvamızın bir göstergesidir." dedi.

Program kahvaltı ikramıyla tamamlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan