Alanya’da yaklaşık iki yıl önce yeniden inşa edilmek üzere yıkılarak yapımına başlanan Kocaoğlanlı Camii, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Caminin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılış töreninde konuşan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, “Ramazan ayını fırsat bilerek kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla camilerimizi doldurarak asıl manada camileri imar etmiş oluruz. İslam beldeleri camilerin etrafında şekillenmiştir. Camilerin bulunduğu yerin bir ruhu vardır. Öyle ki camiler Rabbimizi, dinimizi, kitabımızı, peygamberimizi ve hayatı öğrendiğimiz mekanlardır. Camiler medeniyetimizin kalbidir ve medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz ve mabetsiz düşünülemez. Camiler, varlığıyla İslam beldelerinin bağımsızlığının bir göstergesidir.” dedi.

İlçe Müftüsü İlhan, “Camimizin temelinden tamamlanmasına kadar emeği geçen, projesinden işçisine, mimarından mühendisine, emek ve gönül veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim ilim ve ibadet mekanlarını inşa eden ve destekte bulunan hayırsever vatandaşlarımıza da daima bereket ihsan eylesin. Gönüllerimizi, zihinlerimizi ve bedenlerimizi camilerden ayırmasın.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Kocaoğlanlı Camii ibadete açıldı.

Açılışa Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Engin Burak Mindivanlı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, siyasi parti temsilcileri, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan