Diyanet İşleri Başkanlığının güncel ve güvenilir kaynaklarını vatandaşlarla buluşturmayı amaçlayan Aksu İlçe Müftülüğü,  “Geleceğim İçin Okuyorum, Ailemi Koruyorum” projesini hayata geçirdi.

Projeye dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Diyanet İşleri Başkanlığının yarım asırdan fazla olan süreli yayın tecrübesi ile hazırladığı Diyanet Aylık Dergi, Diyanet İlmi Dergi, Diyanet Aile Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Geçerken adlı dergileri vatandaşlarla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Din görevlilerimiz şahsında aile dinamiklerine katkı sunması için 'Aile' dergisini ailelerle, Diyanet İşleri Başkanımızın ve Başkanlığımızın önemle üzerinde durduğu; 'Her cami görevlimizin on genci olsun!' projesini destekler nitelikte olan ve yeni bir dergi olan 'Geçerken' dergisini gençlerimizle buluşturmak istiyoruz. Ayrıca Başkanlığımızın uzun yıllara dayanan bir başka birikimi olan Diyanet Çocuk Dergisi'ni çocuklarımızla buluşturup, geleceğimiz olan yavrularımızın dini eğitimine katkı sunmak istiyoruz. Son olarak toplumun yetişkinlerine hitap edecek Diyanet İlmi ve Diyanet Aylık dergileri ile vatandaşlarımızı buluşturarak, güncel dini konularda aydınlatmak projemizin hedefleri arasında yer almaktadır.”

Din görevlilerinin çeşitli ziyaretlerle Başkanlığın süreli yayınlarını tanıttığını kaydeden İlçe Müftüsü Bayer, “Din görevlilerimiz toplumun tüm kesimlerine ulaşmakta, özellikle bütün gençlerimize ulaşma noktasında gayret sarf etmektedir. Bu noktada sürekli istişare toplantıları ile projenin geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz.’’ dedi.

Projenin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten Müftü Bayer, "21. yüzyılın dijital dünyasında, kaynağından yapılan okumaların önemsenmesi gerektiğini" sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan