Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla inşa edilen İyilik Konutlarına din görevlilerinin desteği sürüyor.

Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana mazlumların ve mağdurların yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlattığı projeyle İdlib’de “İyilik Konutları” inşa ediyor.

Din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfının İyilik Konutları’na kendi aralarında düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu kapsamda Kaş İlçe Müftülüğü din görevlileri, savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek olmak amacıyla kampanya başlattı.

Çok kısa sürede kampanya kapsamında 11 adet briket ev yapımı için gerekli olan ücret toplandı. 

Toplanan yardım, Türkiye Diyanet Vakfı Kaş Şubesi Başkanı ve Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu’na teslim edildi.

Din görevlilerince toplanan yardımları TDV adına kabul eden Müftü Topaloğlu, "Gerçekten çok üzüldük, içimiz parçalandı. Oradaki aileler çok ciddi yaşam savaşı veriyor. İnsanların gıda ve barınma gibi acil temel ihtiyaçları var. Hiçbir şey yapmama hakkına sahipsiniz ama yapacağınız her iyilik bir gün karşınıza çıkacaktır ve sizi bulacaktır." diye konuştu.

Türk Milleti'nin hayırda yarıştığını belirten Topaloğlu, "Özverili çalışmalarından ve yardımlarından dolayı din görevlisi arkadaşlarıma ve hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan