Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenen etkinliklerle ülke genelinde devam ediyor.

Kaş’ta “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri

Kaş’ta “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, İlçe Müftülüğünce düzenlenen “vefa” konferansı ile başladı.

Patara Antik Tiyatro'da (Eski Meclis Binası) gerçekleştirilen programa Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Demre İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, emekli İstanbul baş vaizi Mustafa Akgül, siyasiler, muhtarlar, din görevlileri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın ardından Hafız Ahmet Mahmut Sezer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda emekli vaiz Mustafa Akgül tarafından "Dünyadaki Cennetimiz; Yuvalarımız - Mutlu Yuva" konulu konferans verildi.

İlçe Müftüsü Topaloğlu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın camiamıza ve görevlilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Program İlçe Müftüsü Topaloğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Din görevlileri kahvaltıda buluştu

Öte yandan Kaş İlçe Müftülüğü "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle din görevlilerini aileleriyle birlikte kahvaltı programında ağırladı.

Program kapsamında din görevlileri ve aileleri ile bir araya gelen Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyor, camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ise "Din görevlilerimizle böyle bir haftada bir araya gelmek, sizlerle beraber olmak istedik." dedi.

Program din görevlilerine hediye ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan