13 Hafız için düzenlenen icazet programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim'in akabinde Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal açılış konuşması yaparak hafızların eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Ardından kürsüye çıkan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, “Çok güzel bir amaç için burada toplandık. Antalya’mızın ilk hafızlık Kur'an kursu 1992 yılında açılmış olup açıldığı günden bu yana yüzlerce hafız yetiştirdi. Hafızlık Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden, Allah'ın kelâmı ile yaşayan insan demektir. Sevgili Peygamberimiz hafızlara çok önem vermiştir. Uhud Harbi'nde 70 şehidin olduğu esnada hangisinin cenaze namazı önce kılınacak, hangisi nereye defnedilecek hususu konuşulduğu zaman Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) önce hafızların cenaze namazının kılınmasını ve onların ön tarafa defnedilmesi talimatını vermiştir. Tarih boyunca hep hafızlarımız olmuş ve yetişmeye devam etmiştir. Hafız olmak kolay değil; emek ister, gayret ister, azim ister, onun için hafız kızlarımızı tebrik ediyorum. 2 seneye yakın zaman dilimi içinde büyük bir özveri ile gece gündüz Kur’an-ı Kerim'in tamamını ezberlediler. Yine burada hafızlarımızın yetişmesinde büyük emeği olan hocalarımızı unutamayız. Ben 44 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktayım. Eğer bu müesseseler çalışıyor ise Kur’an kurslarından hafızlar yetişiyor ise bu iyi bir idareci, iyi bir dernek yönetimi ve gayret ile çalışan hocalarımız sayesindedir. Mesai kavramı ile değil gece rüyalarına girip bu hafızlığa devam ettirmeyi isteyen gönül insanlarımız sayesinde hafızlarımız yetişiyor. Kardeşlerim, anne babaları hiç unutulur mu? Çocuklarımızı hafızlık yaptıran müesseselere verebilmek, onlardan ayrı kalmak çok zor bir iş. Anne babalar bu fedakârlığı yaptıkları için hiçbir zaman unutulmamalı. Hafızlarımız bir memleketin bereketidir onların sayesinde Cenab-ı Hak birçok belayı üzerimizden alır. Ben bu vesile ile başta İlçe Müftümüz, Kur'an kursu hocalarımız ve ailelerini tebrik ediyor, siz katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ise şunları söyledi: “Kur'an hidayettir, Kur'an furkandır, Kur'an gözüyle baksın yavrularımız. Hakkı batıldan ayırsın. Kur’an nurdur. Işık olmadan görebilir miyiz? O halde Kur'an nur diyorsa Allah (c.c.) Kur'an olmaz ise hayatta Kur'an yoksa gönüllerde orası karanlıktır.  İnşallah yavrularımız da dünyada ve ahirette nur olsun, ışık olsun. Allah ile birlik olmak isteyen Allah ile konuşmak isteyen Kur'an okusun. Elinizde, kalbinizde ve zihninizde tuttuğunuz Kur'an sizin dünyada ve ahirette rehberiniz yoldaşınız ve şefaatçiniz olsun. Bende bu vesile ile başta hafız kızlarımız olmak üzere emeği geçen İl ve İlçe Müftümüz, Kur'an kursu hocalarımız ve ailelerini tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan