Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı, Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve akabinde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okumalarıyla başladı.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddüsi Uysal şunları kaydetti:

“Anne babaların yavrularına bırakacağı en kıymetli hediye güzel ahlaktır. ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğreten ve öğrenenizdir.’ Yeryüzünde en mübarek mekânlar olan camilerimizin bugün çok daha anlamlı, çok daha kıymetli misafirleri var. İki tür müdahale vardır: biri dışarıdan, diğeri içeriden. Taşa, toprağa, mermere dışarıdan müdahale edebilirsiniz. Ama insana dışarıdan müdahale edemezsiniz. Onları gönülden yakalamanız lazım. Çocuklarınıza ne yaptığınız değil, birlikte ne yaptığınız önemli. Allah ailelerimize, ülkemize, iyi bir insan, iyi bir Müslüman olarak yetişmeyi lütfeylesin.”

Sonrasında kürsüye gelen Antalya Müftüsü Osman Artan, Kur’an kurslarının önemine dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:

“Çocuklar bizim hazinelerimiz, geleceğimiz. Bu hazinelerimizi, geleceğimizi iyi değerlendirmemiz lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene yaz döneminde ‘Camiler Çocukların Sesleriyle Şenlensin’ düşüncesiyle Kur’an kursu açıyor. Ve kurslarda çocuklarımıza gerekli dini bilgileri veriyoruz. Nasıl ki çocuklarımızın yüzme, sağlık veya diğer konularda bilgi almasını sağlıyorsak, dini bakımdan da bilgi almaları çok önemli. Yani bir kuşun tek kanadıyla uçamayacağı gibi çocuklarımızın da hem dini bilgilerle hem de dünyevi bilgilerle hayatını devam ettirmeleri en önemli husustur. Çocukları ve gençleri bu yıl “Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” çağrısıyla kurslara davet ettiklerini bildirerek bu kapsamda öğrencilerin İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenmelerini hedefliyoruz. Yavrularınızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Emanetiniz emanetimiz, yavrularınız yavrularımızdır. Elimizden geldiği kadar güçlü kadromuzla 8 hafta boyunca eğitim vermeye çalışacağız. 8 haftayı iyi değerlendirin. Devamlılığı sürdürün. Çocuklarınızı takip edin, kursa gidiyorlar mı, ne öğreniyorlar sorgulayın. Burada güzel dostluklar arkadaşlıklarla çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirmelerini istiyorum.

Onun için 17 Haziran’dan itibaren 8 haftalık süre boyunca bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda din görevlisi kardeşlerimiz, Kur’an kursu hocalarımız, ilçe müftülerimiz hep birlikte çocuklarımıza bilgiler vermek için hazır durumdayız. Hocalarımız da bu konuda gereken ciddiyet ve hassasiyeti mutlaka göstermeliler.”

Yüce Cami İmam Hatibi Hasan Koç ise camide 5 ayrı sınıf oluşturduklarını belirterek “Seviyelere göre sınıflar belirlendi. Camilere bir çocuğumuz geldiği zaman kaydımız doldu gibi bir bahanemiz olmayacak. Gönülden desteklerinizi bekliyoruz. Engelli kardeşlerimiz için de ayrıca bütün hazırlıklar tamamlandı.” dedi.

Program çocukların okuduğu ilahiler, salavatlar ve dualarla sona erdi.

Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı’na Antalya İl Müftüsü Osman Artan, İl Müftü Yardımcısı Melek Alçın, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan