Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Antalya İl Müftülüğü görevine getirilen Nazif Fethi Yalçınkaya, düzenlenen törenle görevine başladı.

Göreve başlaması dolayısıyla duygularını ifade eden Müftü Yalçınkaya, "Sorumluluğu ağır, şerefi de bir o kadar büyük olan Antalya İl Müftülüğü vazifesine şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Diyanet işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Antalya'mızda din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmış ve dâr-ı bekaya irtihal etmiş tüm hocalarımızı rahmetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Uzun yıllar müftülük görevini ifa ederek Antalya’ya hizmet eden Osman Artan’a teşekkürlerini ifade eden Yalçınkaya, "Antalya'mızın dini ve manevi hayatına rehberlik ederken halkımızı sahih ve doğru dini bilgiyle aydınlatma, din istismarına karşı milletimizi bilgilendirme temel hedefimizdir. Hizmetlerimizde temel felsefemiz ‘Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ diyen Yunus'un engin hoşgörüsü, tevazuu ve bütün milletimizi kucaklayan tavrı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Antalya'nı her köşesine dinin hayat veren rahmet yüklü mesajlarını ulaştırmanın gayretinde olacaklarını ifade eden Nazif Fethi Yalçınkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kutlu göreve başladığım ilk günde, Yüce Rabbimden istikamet üzere ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi lütfetmesini ve hayırlı sonuçlarla karşılaştırmasını niyaz ediyorum. Emanetini yüklendiğim bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağım tüm din gönüllüsü kardeşlerimi kalbi muhabbetle selamlıyor, hayır dualarını bekliyorum.”

Nazif Fethi Yalçınkaya kimdir?

1974 yılında Antalya'nın Elmalı İlçesi Yuva Kasabasında doğdu. 1994 yılında Elmalı İmam-Hatip lisesini bitirdi. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 

2001 yılında Bitlis İl Müftülüğünde stajyer vaiz olarak göreve başladı ve aynı yıl içinde İzmir Menemen Topçu Tugayında Vatani görevini yaptı. 

2003 yılında Antalya'nın Korkuteli İlçesine vaiz olarak naklen atandı. 2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursunu bitirdi. 2006–2012 yılları arasında Antalya Alanya İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. 2012 tarihinde Iğdır İli Tuzluca İlçe Müftüsü olarak atandı. 

31.08.2015 tarihinden itibaren Antalya ili Gazipaşa ilçe müftüsü olarak görev yapmakta iken 05.03.2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanlığına tedviren görevlendirilen Nazif Fethi Yalçınkaya 30.03.2018 tarihinde aynı göreve asaleten atandı.

Yalçınkaya, 20.03.2021 tarihi itibariyle Antalya’ya İl Müftüsü olarak görevine devam etmektedir.

Nazif Fethi Yalçınkaya Evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Editör: Mehmet Çalışkan