Dünyanın farklı ülkelerinde kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan Su Kuyusu Projesi'ne bir destek de Antalya’dan geldi.

Antalya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi iş birliğinde su kuyusu projesine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

TDV Antalya Şubesi Kadın Kolları Komisyonu koordinesinde sürdürülen kampanya kapsamında toplanan yardımlarla 10 adet su kuyusu açıldı.

TDV Antalya Şubesi Kadın Kolları adına Sri Lanka’da açılan su kuyusuna "Hz. Zeynep Su Kuyusu Ve Vakıf Çeşmesi", Afrika’nın Zimbabve şehrinde açılan su kuyusuna ise "Hz. Sevde ile Hz. Ümmü Seleme Su Kuyusu Ve Vakıf Çeşmesi" adı verildi.

Suyun yaşamın temeli ve en hayati ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan İl Müftüsü ve TDV Antalya Şube Başkanı Nazif Fethi Yalçınkaya, "Yaşadığımız coğrafya ve imkanlarımız bakımından dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerdeniz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil. Bir yandan halimize şükrederken bir yandan da susuzluk problemiyle hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle böylesine nezih bir kampanyaya öncülük eden TDV Kadın Kolları Komisyonumuza ve tüm gönüllülere teşekkür ediyorum." dedi.

Su kuyusunun özellikleri hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yalçınkaya, "Hayata geçirilen su kuyuları; tam otomatik 4 tane solar panel ile yerin 75 metre derinliğinden su çıkarıyor. Vakıf çeşmesinde 5 tonluk su deposu mevcut olup 8 tane de çeşmesi bulunuyor." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan