Antalya Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde binlerce kişi Konyaaltı Varyant'taki seyir terasında bir araya geldi. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılanlar, Antalya ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve dövizlerle Konyaaltı Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Müftü Yardımcıları Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Merkez İlçe Müftüleri, müftülüklerin çalışanları ile din görevlilerinin de katıldığı korteje yürüyüş boyunca Mehter Takımı ve atlı polis birliği de eşlik etti.

Yürüyüşün ardından 10 binler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda buluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda ilk olarak Antalya Tekeli Mehmetpaşa Camii İmam Hatibi Selim Seyyar şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu. Kur’an-ı Kerimin ardından İl Müftüsü Osman Artan bütün şehitlerin ruhuna din görevlileri ve vatandaşlar tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı.

Saatler 00:13’ü gösterdiğinde Antalya İl müftülüğü Dini Musiki Korosu Şefi Tahir Çetin’in okuduğu sala ile Cumhuriyet Meydanını dolduran on binler ve Antalya genelinde bulunan 2200 camiden verilen salalar ile Antalya halkı birkaç dakika da olsa o hain darbe girişiminin yaşandığı geceye döndü.

Editör: Mehmet Çalışkan