Müslüman olmak istediğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran üç yabancı uyruklu vatandaş, Müftülükte düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Tatil yapmak amacıyla Alanya’da bulunan yabancı uyruklu 3 kişi, Müslüman olmak istediklerini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvurdu.

İslam dinini seçmek istediklerini ifade eden 3 kişi için, Alanya Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan öncülüğünde gerçekleştirilen merasimde Kelime-i Şehadet getiren Almanya uyruklu Herbert Manfred Shhalau ve Doris Margret ile Ukrayna doğumlu Pakistan uyruklu Vita Haroon Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde, İlçe Müftüsü İlhan, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler vererek şunları paylaştı:

"Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dir. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı 'Kelime-i Şehadet' ile dile getiririz. Şimdi sizin Kelime-i Şehadet'i ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz."

Şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Herbert Manfred Shhalau "Adem", Doris Margret "Papatya" ve Vita Haroon ise "Fatıma" adını aldı.

Merasim sonunda İlçe Müftüsü İlhan, Müslüman olan 3 kişiye "İhtida Belgesi" ile birlikte kendi dillerinde Kur’an-ı Kerim meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan