Alanya İlçe Müftülüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya Göç İdaresi iş birliğinde Alanya’da yerleşik yabancı vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi.

Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nde düzenlenen iftar programına Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, Alanya İlçe Göç İdaresi Müdürü Rıfat Çetinkaya, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar katıldı.

Programda konuşan Alanya Kaymakamı Ürkmezer, “Burada çok farklı milletlerden ve farklı dini inanışlardan hep birlikte güzel bir programda buluştuk. Amacımız hep birlikte birbirimize karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde huzurlu bir toplum oluşturmak. Ben Alanya’mızın farklı milletlerden insanların karşılıklı saygı ve birlikte yaşama anlamında çok iyi bir örnek olduğuna inanıyorum. Bu güzel ortamı sağladığı için başta Alanyalı hemşerilerimize ve buna destek veren tüm kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü İlhan ise “Müftülük olarak daha önce de bu çalışmayla güzel Alanya’mızda barışın, huzurun, kardeşliğin var olduğu bu topraklarda, bizimle beraber yaşayan insanlarımıza da bu güzelliği ortaya koymak için böyle iftar programları icra ediyorduk. Maalesef salgından dolayı ara vermek durumunda kaldık.” ifadelerine yer verdi.

Müftü İlhan, “Ramazan ayından sonra bayram yapma hakikati vardır. O da bir sevgidir, kardeşliktir, paylaşmaktır, gönül birliği yapmaktır. Davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Program yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan