Dünyanın farklı ülkelerinde kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan Su Kuyusu Projesi'ne bir destek de Antalya Aksu’dan geldi.

Aksu İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Aksu Şubesi iş birliğinde su kuyusu projesine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

“Sizin de Bir Damlanız Bulunsun” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile Afrika’nın Zimbabve ülkesinde Budowayo kentine yakın 4000 nüfuslu köyde açılan su kuyusuna “Aksu İlçe Müftülüğü El Emin Su Kuyusu” adı verildi.

Suyun yaşamın temeli ve en hayati ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, “Su hayatımız için en kıymetli değerlerindendir. Yaratılmışlar için varlık ve rızık sebebi, refah ve bereket kaynağı olarak başta insan olmak üzere bütün canlılar için en hayati unsurdur. Bu konu hakkında yaratanımız, ‘Rabbiniz ki sizin için yeri döşek, göğü bina kılmıştır; gökten su indirmiş, bununla sizin için rızık olarak çeşitli ürünler çıkarmıştır…’ beyanıyla yeryüzünde hayatın devamı için bütün canlıların suya muhtaç olduğuna işaret etmektedir. Bu kutsal emre karşılık bizler din kardeşlerimizin ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayarak Afrika'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirebildiğimiz böylesi güzel proje dolayısıyla Rabbimize hamd ediyor, emeği ve desteği olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan