Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, “Aileyi Ayakta Tutan Dini Değerler” konulu konferans düzenledi. 

Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptı.

İl Müftüsü Artan, ailenin günümüzde en çok yara alan ve ayakta durmakta zorlanan bir kurum olduğunu belirterek bu kurumun korunmasına yönelik Aile Dini ve Rehberlik Bürolarının yapmış olduğu program ve çalışmalara değindi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü ise aileyi ayakta tutan dini değerlerden örnekler vererek aile hayatında öncelikli olarak eşler arasında muhabbetin olması gerektiğini ve çocuklar arasında ebeveynler tarafından adaletli olunması gerektiğini vurguladı.

Aileyi koruyan bir zırh olarak mahremiyet konusunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiğini belirten Görgülü, çocukların zararlı alışkanlıklar ve tehditlerden nasıl korunması gerektiği konusunda da dinleyicileri bilgilendirdi. 

Konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, müftülük personeli ve merkez ilçelerde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri ile öğrencileri katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan