İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu'nun verdiği bilgiye göre Sincan'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Yemen'e Sesiz Kalma" yardım kampanyası kapsamında yardım seferberliği başlatıldı.

Topçu, Yemen'de yaşanan açlık krizine karşı camilerden Sincan halkına yardım çağrısı yaptıklarını ve Sincanlıların bu çağrıya yürekten cevap verdiklerini dile getirdi.

Sincan müftülüğü emrinde görev yapan din görevlisi, Kur'an kursu öğreticisi ve daire personelinin azim ve gayretleriyle yürütülen yardım kampanyasına Kur'an Kurslarında okuyan öğrencilerden de destek geldiğini ifade eden Müftü Topçu, başta Sincan halkı olmak üzere destek veren personele teşekkür etti.

Topçu, yürütülen yardım kampanyasında bugüne kadar 234 bin 834.50 tl toplandığını ve bu meblağın Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen halkına gönderildiğini sözlerine ekledi.

Müftü Topçu son olarak, yardım kampanyasının devam ettiğini, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Sincan müftülüğü üzerinden bağışta bulunabileceklerini ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan