Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde Batman İl Müftülüğünce düzenlenen “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

İstiklal Marşı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un gençler tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla; “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl” konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

İl Müftülüğünce iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler için Ödül Takdim Töreni düzenlendi.

Batman Müftülüğünde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Başkanlığımız rehberliğinde, geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşması amacıyla 'On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal' temalı yarışma düzenledik. Lise öğrencileri arasında kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında ise resim yarışması organize ettik. Yarışmaya katılan ve başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda kompozisyon kategorisinde Fatma Zehra İmam Hatip Lisesi’nden Hayrunnisa Ekmiş birinci, Ceren Demirkale ikinci olurken Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden Harun İnanç üçüncü oldu.

Resim kategorisinde ise Batman Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ahmet Hüseyin Güneş birinci, Necat Nasıroğlu Ortaokulu’ndan Senanur Bozkurt ikinci, Batman Bilim Sanat Merkezi’nden Beren Sultan Batur üçüncü oldu.

Tören sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan