Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını temin etmek üzere “Gençliğe Değer” isimli proje başlatmıştı.

Proje kapsamında il ve ilçe müftülüklerince organize edilen programlara yüzlerce genç katıldı.

Gençlere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapan adreslerden biri de Ankara Keçiören İlçe Müftülüğüne bağlı Bağlum Şeyh Şamil Camii oldu.

"Gençliğe Değer" projesi kapsamında din görevlileri rehberliğinde camide üç yıldır aralıksız devam eden ilmi ve sosyal etkinliklerle yüzlerce gence ulaşıldı.

İlçe Müftülüğü, adı geçen proje kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan gençleri ödüllendirdi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen Ödül Takdim Töreni'nde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, "Başkanlığımızın üzerinde titrediği gençlerimiz, bizim geleceğimizdir. Vatanına ve milletine bağlı gençler yetiştirmek hepimizin görevidir. Yapılan bu programlar, gençlerimize verilen önemi ve değeri gösteriyor. Bu nedenle bugün burada okudukları aşr-ı şeriflerle, seslendirdikleri ilahi, kaside ve şiirlerle bizi mest eden gençlerimizi ve bu gençlerimizle ilgilenen görevlilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Gençlerin Kur'an-ı Kerim tilavet edip ilahiler seslendirdiği program, yapılan duanın ardından hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan