Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan ile Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Sincan Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sincan Şubesinin Ramazan ayı hizmetlerini yerinde görmek üzere Sincan İlçe Müftülüğünü ziyaret ettiler.

Ziyarette Sincan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sincan Şube Başkanı Mevlüt Topçu, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı uygulanan tedbirler nedeniyle bu yıl Ramazan yardımı çalışmalarında değişiklik yapmak durumunda kaldıklarını söyledi.

İlçe genelinde Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında Ramazan ayından önce başlayan yardım seferberliğinin rahmet ve bereket ayı Ramazanda da artarak devam ettiğini vurgulayan Topçu; “Din görevlilerimiz, TDV gönüllülerimiz ve Vefa sosyal Destek Grubu gönüllülerimiz, muhtarlarımızla birlikte bir yandan gıda kolileri dağıtırken bir yandan da iftar paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile hazırladığımız ekmeği ve tatlısı da dahil olmak üzere 5 çeşit yemeğin bulunduğu iftar paketlerimizi, sağlık ve temizlik kurallarına azami ölçüde riayet ederek belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim ediyoruz. Bu yıl onlar iftar sofralarımıza katılamıyor ama biz onlara iftarlıklarını ulaştırıyoruz.” dedi.

Ramazanın başladığı günden itibaren 13 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye iftar paketi ulaştırdıklarını ve Ramazan ayının sonuna kadar bu dağıtımlarının devam edeceğini belirten Topçu, şöyle devam etti:

“Gecekonduların ve dar gelirli ailelerin yoğun olduğu 15 mahallede 130 din görevlimiz, 20 TDV gönüllümüz ve muhtarlarımız, Vefa Sosyal Destek Gurubu görevlilerimizle birlikte iftarlık dağıtımına Ramazan ayının sonuna kadar devam edecekler. Hayırseverlerimizin katkıları ve destekleriyle bu sayıyı artırabiliriz. Cenabı Hakk katkı sunan bütün hayır sahiplerimizden razı olsun. İyilik seferberliğimize katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, iş insanlarımız, hayırseverlerimiz, İlçe Müftülüğümüz, Vakfımız Genel Merkez veya şubemize uğrayarak veya banka hesap numaralarımız aracılığıyla bize ulaşıp daha fazla ihtiyaç sahibi aileye iftar saatinde sıcak yemek ulaştırılmasına fitre ve zekâtlarıyla da gıda-nakit ihtiyaçlarının karşılanmasına destek verebilirler.”

Evlere iftar paketi dağıtımına eşlik eden İl Müftüsü Yusuf Doğan ile Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, hizmetlerde emeği geçen din görevlileri ile TDV gönüllülerine ve hayır sahiplerine teşekkür ettiler.

Doğan ve Açık, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurt içinde ve 140’ı aşkın ülkede her yıl ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere halkın her kesiminden binlerce kişiyi kurulan iftar sofralarında bir araya getirdiklerini; bu yıl ise virüs salgını sebebiyle iftar paketleri, bayramlık elbiseler ve gıda kolileri gibi hazırlanan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan