Hacı Bayram Camii imam hatibi Yunus Koçan’ın Kur’anı-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kocatepe Camii imam hatibi Mehmet Atıcı ile Millet Camii imam hatibi Mustafa Orhan hocaların Kur'an tilavetleri ve Sincan Müftülüğü İlahi Korosu’nun okuduğu ilahi, kaside ve dualarla devam etti.


 
Programın açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Mevlüt Topçu, "Âlemlerin sultanı Hz. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği  Rebiul Evvel Ayı’nın gölgesinde böylesine müstesna bir programda bizleri bir araya getirdiği için Hâfızlarımızın bu mutlu gününe bizleri eriştirdiği için Allah’a hamdolsun. Sevgili peygamberimiz, “Kuranı ezberleyip okuyan kişi Allah katında seçkin meleklerle beraber olacaktır” buyuruyor, işte daha nice müjdelerin dünya ve ahiret de kendilerine ikram edleceği hafızı kelamlarımızı bu icazet programında başta kendilerini ailelerini ve hocalarını kutluyor tebrik ediyorum Sincan’da şu anda üç erkek üç de kız olmak üzere altı hafız yatılı kuran kursumuzda toplam 314 öğrencimiz hafızlığa çalışmaktadır. Bu her birimizi gururlandıran bir tablodur. Bunun yanında ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarımızda 3663 öğrencimiz eğitim öğretime devam ederken, 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda ise bugün açılışını yapacağımız 16 kursumuzla beraber sayıları 89 sınıfa ulaşmış olacak ve bu kurslarımızda da 1615 yavrumuz dini ahlaki Kurani değerlerini aynı zamanda sevgili peygamberimizin hayatını öğrenerek dinine vatanına milletine devletine bağlı gençler olarak yetişecekler inşallah.” dedi.

İl müftüsü Yusuf Doğan, “Hafızlık gibi Kur'an'ı lafzıyla ezberlemenin önemli olduğu kadar onu saklamanın ve Kur'an'ı hayatımıza tatbik etmenin önemine işaret ederek, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Kur'ân-ı Kerîm'i düzgün okumayı ve âyetlerin anlamlarını kavrayabilmeyi önemsediği kadar, inananları Kur'an'dan sûreler ezberleyerek hafızalarında taşımaya da teşvik ederdi. Kalbinde ve hafızasında Kur'an'dan hiçbir şey bulunmayan kişiyi, 'harabe bir eve' benzetirdi. Abdullah b. Mes'ûd, Muâz b. Cebel, Übey b. Kâ'b ile Ebû Huzeyfe'nin azadlı kölesi Sâlim ise Resûlullah'ın (s.a.s.), 'Kur'an'ı şu dört kişiden öğrenin.' ifadesiyle örnek gösterdiği Kur'an'ı en iyi bilen ve en güzel okuyan sahâbîlerdi.” ifadelerini kullandı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, hafızlık makamının çok ulvi bir mertebe olduğunu kaydederek, asıl görevlerinin Kur’an mucizesinin insandan insana kıyamete kadar sürmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Albayrak şöyle devam etti:

“Diyanetin ve Kur'an kurslarımızın çatısı altında yetişen neslimiz hafızlarımız her zaman bu milletin aydınlık yüzü olmuş, örnek davranışları ve başarılı yönleriyle herbirimizin ailelerimizin milletimizin gururu olmuşlardır hamdolsun. Bugün şahit olduğumuz bu tablo bizleri ümitlendirmektedir Ankara’mızda geçtiğimiz 10-12 sene öncesinde bu manzaraları görmek mümkün değildi. Çünkü Kuran kurslarımızın sayıları çok azdı. Şimdi çok şükür en güzel mekanlarda hafızlarımız eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkesi hocalarını anne babalarını müftülerimizi ayrı ayrı kutluyorum.” dedi.


 
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise, hafızlığını tamamlayan 31 öğrenciye hitaben, “Ne mutlu sizlere. Ezberlediğiniz Kuran ayetleriyle amel edinerek çevrenize ışık olacaksınız sevgili hafız kardeşlerimiz. Ailelerinizi ve hocalarınızı ilçe müftümüzü tebrik ediyorum. Her yıl binlerce hafızımızın bu mutlu gününe şahit oluyoruz. Diyanet işleri başkanlığımız bu milletimiz bağrından çıkmış  devletimizin çok önemli bir kurumudur. Bugün burada icazet merasimlerine şahit olduğumuz hafızlarımız geçmişte olduğu gibi gelecekte de devletin ve Diyanet'in önemli kadrolarında öncelikli olarak görev alacaklardır inşaallah.” dedi.

Konuşmaların ardından il müftü yardımcısı Osman Şener’in yaptığı duayla hafızlığını tamamlayan 31 öğrenciye hediyeler ve icazet belgeleri verildi. Akabinde tüm katılımcılara yemek ikram edildi.

İcazetin ardından inşaatı tamamlanan 16 Kur'an kursunu temsilen, Sincan Asrı Sadet 4-6 yaş Kur’an Kursu, Malazgirt Gençlik Merkezi, Diyanet Vakfı Sincan Yardım ve Koordinasyon merkezi  ve Sincan Organize Sanayi Bölgesinde esnafın dini sorularını cevaplayacak ve dini konularda işadamlarına rehberlik edecek TDV Sincan Tanıtım ve İrtibat bürosunun açılışları yapıldı.

Andiçen Mahallesi Asrı sadet Camii’nde düzenlenen İcazet törenine Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Duman, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcısı Osman Şener, Çankaya Müftüsü Ali Gülden, İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, Sincan Daire Amirleri Okul Müdürleri Muhtarlar Dernek başkanları Sivil Toplum Kuruluşları Hayırsahipleri ve icazet alan öğrencilerin aileleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan