Sincan Kaymakamlığı himayesinde Sincan İlçe Müftülüğü ve Sincan Belediyesi iş birliğinde inşa edilecek olan Yenikent Merkez Camii için "Temel Atma Töreni" düzenlendi.

Temel atma törenine Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Murat Ercan, İlçe Müftsü Mevlüt Topçu, muhtarlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Camilerin bağımsızlığın bir sembolü olduğunu vurgulayan Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, "Bizim geleneğimizde bir beldenin en önemli simgesi cami ve minaredir. Camiler bu güzel ülkemizin tapu senedir. Bağımsızlığımızın sembolüdür." diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu ise "Camimiz her kesimden vatandaşımızın istifade edebileceği bir projeye sahip. Gençlerimiz, çocuklarımız ve hanımefendilerin istifadesine sunacağımız ayrı bölmeler olacak. Proje sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak ayrı mekanlar ve sıfır engel projesinden oluşan çok yönlü bir yapıya sahip. Camimiz Yenikent halkı başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

İlçe Müftü Topçu'nun yaptığı duanın ardından cami inşaatının temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan