Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gençliğe yönelik hizmetleri kapsamında yurt genelinde açılan gençlik merkezlerine bir yenisi daha eklendi. 

Ankara'nın Sincan ilçesinde gençlerin her türlü ihtiyacının karşılanacağı Malazgirt Diyanet Gençlik ve Kültür Merkezi yapılan duanın ardından hizmete açıldı. 

Açılış programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan, il müftü yardımcısı Osman Şener, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkan yardımcısı İhsan Duman, İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu ile İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği ve aynı zamanda Sincan’da bir ilk olan gençlik merkezi açılışında konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Albayrak, Cami dışında da din hizmetine yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yoğun hizmetlerinin bulunduğunu belirterek böylesi bir merkezinin yarınlarımız olan gençlerimiz için güvenilir bir liman, hoşça ve helal dairede zamanlarını geçirecekleri nezih bir yuva olduğunu söyledi.

Programa katılan davetliler, gençlerin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde dizayn edilen  Malazgirt Diyanet Gençlik ve Kültür Merkezi için ilçe Müftüsü Topçu’ya ve emeği geçen hocalara, dernek yetkililerine ve hayır sahiplerine teşekkür etti. 

Malazgirt Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gençlere yönelik ilmihal, siyer, inanç ve motivasyon ile şifa sohbetlerinin yanı sıra medya ve din, ayın konuğu gibi genel katılımcılara yönelik buluşmalar düzenlenecek. Ayrıca geçlerin talepleri doğrultusunda Türk -İslam kültür ve medeniyetine uygun görsel ve işitsel sanat kursları da açılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan