Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı" kapsamında il ve ilçe müftülükleri hizmet içi eğitim kursları düzenliyor.

Bu kapsamda Sincan İlçe Müftülüğünce düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Kursu bitirme sınavı, koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmetleri sınıfında görevli hafız personelin Kur’an-ı Kerimi usulüne uygun ezbere okuyabilmelerini sağlamak, din hizmetlerinde büyük bir öneme sahip olan hafızlıklarını pekiştirmek, aşır okuma tavırlarını geliştirmek amacıyla altı ay süreli “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı” hazırladı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bitirme sınavı, İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu başkanlığındaki değerlendirme komisyonu tarafından gerçekleştirildi.

Sınavdan sonra değerlendirmelerde bulunan Müftü Topçu, “Hafızlığı itmam etmek çok önemli. Fakat asıl değerli olan, onu muhafaza edebilmek. Bu öneme binaen personelimizden oluşan hem erkek hem bayan öğretici ve kursiyerlerimizin son derece özverili çabaları sonucu kursumuz sonuna gelindi.” dedi.

İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, eğitime katılan kursiyerleri ve eğitimi gerçekleştiren öğreticileri tebrik etti. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan