Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasının maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamayan bölgelerinde “Bir Damla Hayat” projesi gerçekleştiriyor.  

Afrika ve Asya'daki mazlumların günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan TDV’nin su kuyusu projesine bir destek de miniklerden geldi. 

Pursaklar İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını TDV'nin “Bir Damla Hayat” projesine bağışladı.

Hidayet 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu tarafından minik öğrencilere yönelik “Yardımlaşma Kumbarası Performans Çalışmaları” dersleri düzenlendi.

Derslerde öğrencilerin yardım gerektiren durumların farkına varmaları, ihtiyacı olduklarında yardım istemeleri, aile bireylerine ve arkadaşlarına yardım etmeleri ve yardımlaşmanın Allah’ın sevdiği davranışlardan olduğunun öğretilmesi amaçlandı.

Yardımlaşmanın önemine dikkat çeken projeler çerçevesinde harçlıklarını biriktiren minikler, kumbaralarını su kuyusuna bağışladı.

Minikleri müftülük makamında ağırlayarak örnek davranışlarından dolayı tebrik eden İlçe Müftüsü Nihat Sevil, bağışları kabul etti.

Sevil, kendileri küçük yürekleri kocaman miniklere, ailelerine ve çalışmada emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan