Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) her alanda bizim için en güzel örnektir, hayatımızda da Allah Resulü Efendimizi ve Ashab-ı Suffe efendilerimizi örnek almalıyız. Saadet asrı gibi bir asır toplumu inşa etme sorumluluğu olanlar bizleriz. Haftamız hayırlı olsun.” dedi.

“Peygamberimiz ve Vefa” konulu konferans veren Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, "Hz. Peygamber (s.a.s.) birinci rehberimizdir ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var bugün. İnsanlarla olan iletişim ve ilişkimizde, onları incitmeden ve gönüllerini kazanarak, insanları kucaklamak konusunda Peygamber Efendimiz en iyi örnektir. Kuran-ı Kerim’de ne varsa hepsi Peygamber Efendimizin hayatında bizlere rehber olacak güzellikte mevcuttur. Hz. Peygamber (s.a.s.) yürüyen bir tefsirdir. İslam dininin güzelliklerini insanların kalplerine hâl ve kâl bütünlüğü ile yerleştirebiliriz. Peygamber Efendimiz bunu sahabe efendilerimize öyle bir işlemiştir ki; Hz. Ömer (r.a.) kendi döneminde diliyle ve eliyle dokunmadığı kimse kalmamış o insanların gönüllerini ve kalplerini öyle bir imar etmiş ki şehit düştüğünde gözyaşı dökmeyen kimse yoktur. Birinci görevimiz anlattığımız ile yaşadığımız aynı olmalıdır. Bize düşen Hz. Peygamber (s.a.s.) gibi insan kazanmalıyız. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Kolaylaştırın zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin! Vefa, topluma karşı dürüst ve ahlaklı olmaktır." dedi.

Program İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan’ın Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’a çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan