Sincan Müftülüğünce düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç konuşmacı olarak katıldı.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine işaret ederek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza; sevgi, güven, huzur içinde ve büyük bir özveriyle eğitim veriyoruz.” dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ise şunları kaydetti:

“Sevgili Peygamberimiz çocuklarımızı güzel ahlakla, Kur'an ahlakı ile terbiye etmemizi buyuruyor. Biz ümmetine, evlatlarımızı nasıl yetiştireceğimiz konusunda örnek oluyor. Çocuklarımıza değer vermeliyiz ve onlara Kur’an'ı, ahlakı ve Peygamberimizi sevdirerek öğretmeliyiz.”

Program, Kur’an kursu öğreticileri eşliğinde 300 öğrencinin katıldığı gösterilerle devam etti.

Sincan Rüstem Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Ankara İl Müftü Yardımcısı Adem Karadeniz, Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu, il ve ilçe müftülüğü personeli, Kur’an kursu öğreticileri, 4-6 yaş Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan