Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerine uzaktan devam eden çocuklara yönelik Ankara İl Müftülüğü, "HAYY-ret Atölyesi" adıyla özel bir program hazırladı.

Programın tanıtımında konuşan İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, "HAYY-ret Atölyesi ile evde kalmaya devam ettiğimiz bu günlerde, 6-12 yaş arasındaki çocuklarımızı hep birlikte, nitelikli çocuk edebiyatı eserleriyle buluşturup, onların okuma kültürüne üretken bir katkı sağlayacağız. Etkileşimli okuma gibi etkinliklerle çocukların hayal gücü geliştirilerek, onların renkli dünyalarına doğru yola çıkacağız. Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan çocuklar, hayal güçlerini sanat ile buluşturarak eğlenirken öğrenmenin keyfine varacaklar. HAYY-ret Atölyesi'nde çocuklar; yaparak ve yaşayarak öğrenmenin tadına varıp; milli, manevi, evrensel değerler ışığında eğlenirken öğrenecekler." dedi.

HAYY-ret Atölyesi'nin 28 Kasım Cumartesi günü saat 16.00-18.00 arasında ilk defa çocuklarla buluştuğunu ve haftanın konuğu Kevser Şenel Yılmaz ile "Etkileşimli Okuma ve Yazma Atölyesi" kapsamında çocukların, hikâye dünyasında yola çıkıp bin bir keşifle bu yolculuktan döndüğünü kaydeden Müftü Doğan, "6-12 yaş arası tüm kitap dostlarını hikâye okuyup, tartışıp, yorumlamak, kendi hikâyelerini oluşturmak ve yeni keşifler yapmak için @diyanet.ankaraadrb instagram sayfasına bekliyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan