Koronavirüse karşı alınan tedbirlerle birlikte girilen Kur'an ayı Ramazanın başlamasıyla birlikte, müftülükler, vatandaşa yönelik hizmetlerini kitle iletişim mecraları üzerinden sürdürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemine geçen müftülükler, Ramazan ayına özel programları da yine sosyal medya ve diğer dijital platformlar üzerinden gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Ankara Yenimahalle Müftülüğü tarafından başlatılan online/çevrimiçi mukabele, vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor.

İslam tarihinde ve Anadolu topraklarında asırlardır devam eden mukabele geleneği, Yenimahalle İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık kurslarında, uzaktan eğitime devam eden kız ve erkek öğrenciler tarafından ailelerinin de katılımıyla sosyal medya üzerinden sürdürülüyor.

Diğer yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında yatılı eğitimlere ara verilmesiyle birlikte Müftülüğe bağlı kız ve erkek hafızlık Kur'an kurslarında eğitimler uzaktan eğitim yöntemiyle devam ederken, 11 öğrenci hafızlığını tamamlayarak mezun oldu.

Uzaktan eğitim sürecini Diyanet Haber'e değerlendiren Yenimahalle İlçe Müftüsü Sinan Kazancı; "Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir çok imkânın ve motivasyonun kısıtlı olduğu bu süreçte, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri, onların moral ve motivasyonunu ayakta tutmak için 7/24 onlarla iletişimde olan hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan