Sincan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında öğrenim gören miniklere yönelik Sincan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğünce ortaklaşa etkinlik düzenlendi.

Miniklerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, "4-6 Yaş Kur'an Kurslarımıza ilgi gün geçtikçe artıyor hamdolsun. Nesillerimizi Kur'an'la peygamber sevgisiyle güzel ahlakla buluşturmak için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Yavrularımıza rehberlik eden hocalarımıza ve kurslarımıza çocuklarını gönderen değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Bu kursların açılmasında, devam ettirilmesinde Belediye Başkanımızın ve Kaymakamımızın büyük destekleri var. Huzurlarınızda destekleri için çok teşekkür ediyorum. Özellikle bugün yemek ikramıyla öğrencilerimize ve kurslarımıza verdiği kıymeti bir kez daha gösteren Belediye Başkanımız Murat Ercan beye ve kıymetli ekibine şükranlarımı iletiyorum." dedi.

Kürsüye davet edilen Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, "İlçemizde böyle güzel eğitim faaliyetlerin olmasından, 4-6 yaş kurslarımızdaki bu güzel enerji ve başarıdan çok memnunuz. Yavrularımıza olan sorumluluğumuz onlara dinini doğru bir şekilde öğretmektir. 4-6 yaş Kurslarımızda ve diğer kurslarımızda fedakarca gayret gösteren hocalarımıza, velilerimize Müftümüze, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Murat Ercan ise "Sincan'da 4-6 yaş Kur'an Kurslarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Belediyemiz, Kuran kurslarımızın her daim yanındadır. Bugün yavrularımız, velilerimiz ve hocalarımızla buluşmaktan çok memnun olduk. Katılımlarınız ve emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun Müftümüz Mevlüt hocam büyük bir özveriyle gerek hafızlık gerek 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza çok ehemmiyet veriyor. Sayıları gün geçtikçe artıyor. Bugün hamdolsun 103 sınıfa ulaşan sayısıyla 4-6 yaş Kur'an kurslarımız Sincan’daki yavrularımıza hizmet ediyor. Birlikte daha da arttıracağız inşallah. Çünkü bu kurslarda imanlı ahlaklı milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişen yavrularımız ülkemizin geleceğidir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri, mehteran, bayrak rondu, şiir dinletisi gibi çeşitli gösterilerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program protokol tarafından kurs hocalarına plaket takdimi ile program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan