Keçiören İlçe Müftülüğü, aile-genç, ebeveyn-çocuk ilişkilerini kuvvetlendirmek, gençlerin ve çocukların milli ve manevi değerler etrafında yetişmelerini katkı sunmak, cami ve cemaat ile gönül bağlarını kuvvetlendirmek, camilerin, ibadetlerin yanı sıra aynı zamanda bir eğitim yuvası olduğu bilincini yaşatmak amacıyla “Haydi Gençler Camiye” projesini hayata geçirdi.

Keçiören İlçe Müftülüğüne bağlı pilot bölgelerdeki camilerde uygulanan proje kapsamında gerçekleştirilen program ve yarışmaların ödül töreni düzenlendi.

Keçiören Bediüzzaman Camii’nde gerçekleştirilen ödül töreninde çok güzel bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mehmet Şahin şöyle konuştu:

"İnanın şu an çok güzel bir tablo ile karşı karşıyayız. Camilerimizde gençlerimizin, çocuklarımızın sesini duymaktan daha güzel ne olabilir. Çocuklarımız ve gençlerimizin ibadetleri, özellikle namaz ibadetini küçük yaşlarda sevmeye başlamaları cami kültürünü ve adabını yaşayarak öğrenmeleri gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü olarak biz bu projeleri namazı ve camiyi çocuklarımıza-gençlerimize sevdirmek, camide büyükleriyle, cemaatle kaynaşarak sosyalleşmelerini sağlamak, cami adabını, cami kültürünü öğrenmelerine yardımcı olmak ve camilerimizde safların çocuklarla-gençlerle neşelenmesini sağlamak amacıyla uyguluyoruz."

Müftü Şahin, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler, canımız kadar önemli ve değerli bizim için. Bu gençleri vatanına, dinine, milletine bağlı birer birey olarak yetiştirmek bizim en asli görevlerimizdendir. Gençliği olmayan milletlerin, geleceği de olmaz. Dolayısıyla bizim için en güzel yatırım, gençlerimize olan yatırımdır. Toplumumuzda huzur istiyorsak aile, okul, cami ve sokak ortamını olumlu hale getirmek zorundayız. Gençlerimizi maddi olarak tatmin ettiğimiz kadar, manevi alanlarını, gönül dünyalarını, kalplerini de fıtrata uygun hale getirerek, canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle gençlerimize ve çocuklarımıza namazla, cami ile iç içe geçen uzun ve bereketli bir ömür diliyorum. Bu programa iştirak eden kıymetli misafirleri tebrik ediyor, özellikle programın icrasında emeği geçen Halit Çırakoğlu hocamıza ve cemaatine bu anlamlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerin Kur’an’ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideleriyle devam eden program yapılan dua ve ödül takdimi ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan