İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek, anne bilincini ve duyarlılığını artırmak amacıyla hayata geçirilen "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Keçiören İlçe Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğünce seminer düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, aileyi ve çevreyi koruyabilmek için madde bağımlılığı ve zararlarının iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, “Yüce Allah hepimizi en mükemmel şekilde yaratmış ve hayatımızı devam ettirmek için bize emanet olarak sağlıklı bir vücut vermiştir. Bu emanete biz sahip çıkacağız. Çocukta ilk eğitim anne ile başlar. Annelerimiz bilinçli olursa toplum da bilinçli olur. Bugün burada, kurslarımızda eğitim gören ve fakat çocukları ile bir şekilde iletişim noktasında sıkıntı yaşayan annelerimizin dertlerine ortak olmaya, çözüm yollarını birlikte oluşturmaya geldik. Bu nedenle İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve personeline sonra da katılımlarınızdan dolayı değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Canan Yücel ise yaptığı konuşmada:

"Yapılan araştırmalar, ailelerin ortalama iki yıl sonra çocuklarının uyuşturucu kullandığını öğrendiklerini ortaya koymaktadır. Narkolog projesi verilerine göre ülkemizde bu süre ortalama 1.5 yıla yakındır. Yine aynı çalışmaya göre, ailede ilk annenin çocuğun uyuşturucu kullandığını öğrendiği belirlenmiştir. ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesinin temel amacı uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda annelerin bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılmasıdır. Bu seminerde izlediğimiz filmlerden ibret almalıyız. Çocuklarımıza duyarsız kalmamalıyız. Belirtiler ortaya çıktığında mutlaka ilgili birimlerle irtibata geçip gereken önlemleri almalıyız." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan