Ankara İl Müftülüğü, gençlerde Kudüs bilinci oluşturmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla imam hatip ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine yönelik "Selam Sana Ey Kudüs" yarışması düzenledi.

Yarışma kapsamında 91 imam hatip ortaokulunda 4 bin 181 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Selam Sana Ey Kudüs” adlı eser dağıtıldı.

Kitapları okuyan öğrenciler önce okullarını temsil etmek için sonra da ilçe birinciliği için yarıştı. 

22 ilçe arasında finale kalan Ayaş Abdülhamid Han Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Etimesgut Nene Hatun Kız İmam Hatip Ortaokulu, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Kızılcahamam İmam Hatip Ortaokulu ve Sincan Şehit Zafer Er İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, birincilik için kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışma finalinde komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Gölbaşı İlçesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Sincan İlçesi Şehit Zafer Er İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri birinciliği paylaşırken, Ayaş İlçesi Abdülhamid Han Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise üçüncü oldu.

Öğrencilere hediyelerini takdim eden İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, “Barış ve esenlik yurdu Kudüs’ün genç nesillerimiz tarafından iyi bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle gençlerimizin ruh dünyasında Kudüs hassasiyeti oluşması için ödülle taltif edeceğimiz bilgi yarışması düzenledik. Gençlerimizin yarışmaya gösterdikleri ilgiden de fevkalade memnun oldum, geleceğe dair umutlarımızı yeşerten bu yavrularımıza ve onları nadide bir çiçek gibi yetiştiren öğretmenlerimize minnettar ve müteşekkirim. Bugün gönüllerimizi yaralayan elim hadiselerin yaşandığı peygamberler yadigarı Kudüs’ün bir an evvel asli hüviyetine kavuşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan