Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Ankara İl Müftülüğü, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu program düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ankara Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, daire amirleri, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Kocatepe Camii İmam Hatibi Yahya Çelik’ in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda din görevlilerine seslenen Ankara Vali yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, ”Hepimize düşen çok vazife var. Sizlerde bu noktada en güvendiğimiz ve destek alacağımız hocalarımızsınız. Camiler ve Din Görevlileri Haftası başta bütün diyanet camiası olmak üzere ülkemiz için hayırlı olsun.” dedi.

İl Müftü yardımcısı Ali Ünal’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği program, İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan’ın “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansıyla devam etti.

İl Müftüsü Doğan, "Cami ile ilişkisinde mümin vefalı olmalıdır. Mescitlere devam etmeyi alışkanlık haline getirmesi, kişinin mümin oluşunun alameti sayılmış. Arşın gölgesinde yer alacak olan yedi sınıftan birinin de kalbi camiye bağlı olan, yani camiye karşı vefalı olan, cami ile köprüleri atmayanlar olduğu ifade edilmiş. Rasulüllah Efendimiz, bizzat gayret ve katkılarıyla inşa edilen ilk mescit olan Kuba mescidiyle karşılıklı gönül bağı kurmuşçasına, dost ziyareti yapar gibi cumartesileri onu ziyaret etmiş. Nasıl ki insan derdini çekinmeden sıkılmadan açabileceği, en yakın, en candan vefakâr bir dost arar kendine, cami de öyle vefakâr bir dost mekân. Bu eve girmek için randevu almak gerekmiyor, nasıl vefakâr bir dost ile ilişkilerde protokol olmazsa. Gecenin bir yarısı en sevdiğiniz ahbabınızın kapısını çalmaya cesaretiniz olmaz. Ama camiye girerken öyle değil!  Mümin, vefakâr bir dost olarak ömür boyu irtibat halinde olduğu camiden, son deminde de vefa görerek bu dünyadan göç eder." dedi.

Vefa sadece insanda olan ve onda aranan olmadığını vurgulayan Müftü Doğan, “İşlerinizi hakkını vererek çalışmak vefakâr olmayı gerektiriyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız hayırlı ve mübarek olsun. İhlas ve samimiyetle hizmetlerimizi ifa edebilmeyi ve rızasına erebilmeyi bizlere nasip eylesin. Hizmetlerinden dolayı bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Program, “Camiler ve Din Görevlisi Haftası” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri ile emekli personele plaket takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan