Akyurt İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması'na katılacak ortaokul öğrencileri için deneme sınavı düzenledi.

İlçe Müftüsü Adem Yıldız, “Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle genç kardeşlerimize yönelik 19 Şubat tarihinde Türkiye geneli online Gençlik Bilgi Yarışması yapılacaktır. İlçemizde bulunan bütün ortaokullarımızı ziyaret ederek yarışma hakkında bilgilendirmede bulunduk. Bu noktada Başkanlığımızca düzenlenecek yarışmaya katılımın artmasını sağlayabilmek için Türkiye geneli online yarışma öncesi hazırlık mahiyetinde deneme sınavı düzenlemeye karar verdik. Müftülüğümüz soru hazırlama komisyonu tarafından çoktan seçmeli 50 soru hazırladı. Yarışmaya katılan 300 öğrencimiz kendi okullarında kaybedeni olmayan Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı Gençlik Bilgi Yarışması deneme sınavında ter döktüler. Yarışmaya katılan her bir öğrencimizi, onları yetiştiren velilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Gençlerimize 19 Şubat'ta düzenlenecek yarışmada başarılar diliyorum." dedi.

İlçe Müftü Yıldız, “Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Allah ve Rasulü'nün yolunda, milli ve manevi değerlerine bağlı, yaşadığı toplumda kandil görevi görerek etrafını aydınlatan faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Çalışmalarımıza bu doğrultuda yön vermekte ve devam etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan