Tüm dünyada etkili olan ve Türkiye'de binlerce vatandaşın vefatına neden olan koronavirüs (covid-19) salgını sürecinde kapı kapı hizmet götüren 130 din görevlilisi ile 20 Türkiye Diyanet Vakfı personeline Sincan Kaymakamlığı tarafından Başarı Belgesi verildi.

Halen devam eden pandemi sürecinde valilikler bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev alan ve uzak yakın demeden gece gündüz 65 yaş üstü başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine koşan din görevlileri, kimsenin sokağa çıkmaya cesaret edemediği bir dönemde örnek çalışmalara imza attı.

Kimi zaman vatandaşın tarlasını kazan din görevlileri, hayvanları otlatmaktan hastaların ilaçlarını almak ve 65 yaş üstü vatandaşın maaşlarını çekip kendilerine teslim edinceye kadar birçok hizmete koştu.

Pandemi sürecinde kapı kapı dolaşan din görevlileri, diğer canlıları da unutmayarak cami kapılarına gelen kedi ve martılarla sokak hayvanlarını da unutmadı. 

Sincan’da faaliyet gösteren Vefa Destek Gruplarında kamu personelinin dışında gönüllü olarak görev alan Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri de vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çalıştı.

Allah rızası için elini taşın altına koymaktan geri durmayan personele Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu koordinesinde Kaymakam Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Murat Ercan, Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı Müftülük Şube Müdürü İlyas Hennep ve TDV Sincan Sorumlusu Yıldırım Karabel'in katılımlarıyla sürpriz bir program yapılarak Başarı Belgesi verildi.

Programda kısa bir konuşma yapan Müftü Topçu Vefa Sosyal Destek Gruplarının faaliyet alanlarından bahsederek, gerek vefa destek grubunda gerekse Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban hizmetlerinde ve hayır marketi çalışmalarına ciddi katkı sunan gönüllülerin hizmetlerinden Sincan halkının ziyadesiyle mutlu olduğunu dile getirdi.

Mart ayından bu yana pandemiyle mücadele sürecine kısaca değinen Topçu, "Özellikle Sincan'da Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev alan 130 din görevlimiz ile 20 TDV Gönüllümüzün Sincan Kaymakamımız Abdullah Küçük tarafından Başarı Belgeleriyle ödüllündirilmesi bizleri onure etmiştir. Bu noktaya gelene kadar nice fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ailelerinize selam ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan