24 milyon nüfusa sahip Yemen'de, ülkenin büyük bir kısmı insani yardıma muhtaç durumda. Yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmuyor. Sağlık alt yapasının tamamen çöktüğü ülkede, 2 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi veriyor. Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu Yemen, ülkedeki açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insani kriz yaşıyor.

Yemen’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Kahramankazan İlçe Müftülüğüne bağlı Gaziler Kız Kur'an Kursu 4-6 yaş öğrencileri, zor günler geçiren Yemen'li çocukların yanında olmak için harçlıklarından biriktirdikleri 750.00 TL tutarındaki yardımı Türkiye Diyanet Vakfı Kahramankazan Şube Başkanı, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır’a hocalarının öncülüğünde teslim etti.

Yapılan ziyarette İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır bu duyarlı davranışlarından dolayı başta minikler olmak üzere hocalarını ve ailelerini kutlayarak bu güzel ve anlamlı davranışın her kesime öncülük ettiğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan