Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Fatıma Rocchı ve eşi Eduardo Alfredo Rubıo Seguel, Keçiören Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediklerini belirterek Keçiören İlçe Müftülüğüne başvuran İtalya vatandaşı Fatıma Rocchı ve İspanya vatandaşı Eduardo Alfredo Rubıo Seguel için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şahin rehberliğinde gerçekleştirilen merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan çift, Fatıma ve Ali isimlerini aldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler veren İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, “İslam dinini kabul etmek demek; Allah’ın varlığını ve birliğini kabul etmek, Hz Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) Allah’ın kulu ve peygamberi olduğunu, Hz. Muhammed’e indirilenlerin doğru ve gerçek olduğunu kabul etmek demektir. Bütün Müslümanlar şuna inanırlar ki Allah katında tek din İslam’dır. Bütün peygamberler Allah tarafından görevlendirilmiştir. Biz peygamberlerin hepsinin hak olduğuna inanıyoruz. Ahiretin olacağına, öldükten sonra yeni bir yaşamın olacağına inanıyoruz. Son kitap olan Kur’an-ı Kerim bize Allah tarafından gönderilmiştir. Sizler İslam’ı araştırdınız, kalbinize ve gönlünüze uygun olduğunu fark ettiniz. İslam’ı araştırdıkça daha çok sevecek ve daha çok bağlanacaksınız. Sizleri tebrik ediyorum. Rabbim size iki cihan saadeti nasip etsin. Allah bu yeni yaşamınızda yar ve yardımcınız olsun. Rabbim kendi rızası doğrultusunda bir hayat yaşamayı nasip etsin.’’ dedi.

Çifti tebrik eden Müftü Şahin, “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan