Kur’an ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu; misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Ali Erbaş, başkanlık ile yükseköğrenim kurumları arasında Kur'an ve sünnete dayalı dini bilginin herkese ulaştırılması noktasında iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, Camilerimizin mihrapları, minberleri ve kürsüleri ilahiyat ve İslami İlimler fakülteleri öğretim üyelerimize tüm hocalarımıza açıktır. Başkanlığımızın halkımızla buluştuğu her türlü ilmi ve kültürel faaliyette akademisyenlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Akademinin ilmi birikimi ile Başkanlığımızın irşat ve eğitim potansiyelini birlikte düşünmeye dair daha kapsamlı eylem planları oluşturmak ülkemiz ve İslam alemi için hayati önem taşımaktadır” dedi.

Toplantıya;

Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Çankırı Müftüsü Burhan Keleş, Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman, Karaman Müftüsü M. Lütfi Ketenci, Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal, Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, Yozgat Müftüsü Salih Sezik, Sivas Müftü Vekili Harun Özkan, Niğde İl Müftü Vekili Ali Çetin ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, Kayseri Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Eskişehir Osmangazi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, ÇKÜ Üniversitesi İslm. İlm. Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Fatih Güzel katıldı.                                                                                                        

Editör: Mehmet Çalışkan