Ankara Kahramankazan’da  8 bin 700 m2 alan üzerine inşa edilecek olan Cahide Onat Hafızlık Eğitim Merkezi ve Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahramankazan İlçe Müftülüğü ile Kahramankazan Cahide Onat Hafızlık Eğitim Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği koordinesinde inşa edilecek olan Cahide Onat Hafızlık Eğitim Merkezi ve Camii için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, "Peygamber Efendimiz (s.a.s.) dönemindeki Mescid-i Nebevi ve yanında yer alan Ashab-ı Suffe gibi bugün de bizler inşallah cami inşa edip, yanına 150 yataklı yatılı hafızlık kursu inşa edeceğiz. Asr-ı Saadet'teki hayatın merkezine camiyi alan bir medeniyetin imarı için çalışıyoruz. Böylece cami merkezli bir hayat tarzını, toplumumuzun bütün kesimlerine ulaşacak şekilde tasarlayarak, önce eğitim ve ahlak demek suretiyle milletimizin geleceği gençlerimizi ve çocuklarımızı, manevi değerlerimizle buluşturacağız. Allah’ın Evi, Kabe-i Muazzama'nın bir şubesi mahiyetinde bu caminin inşası için ceht ve gayret gösteren bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyor, özellikle büyük emek harcayan Ertuğrul Onat Bey’e şükranlarımı arz ediyorum. Allah (c.c.) en kısa zamanda hayırlısıyla tamamlamayı nasip eylesin." dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır’ın yaptığı dua ile Cahide Onat Hafızlık Eğitim Merkezi ve Camii’nin temeline ilk harç döküldü.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törene Ankara Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır, Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve din görevlileri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan