Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmetleri sınıfında görevli hafız personelin Kur’an-ı Kerimi usulüne uygun ezbere okuyabilmelerini sağlamak, din hizmetlerinde büyük bir öneme sahip olan hafızlıklarını pekiştirmek, aşır okuma tavırlarını geliştirmek amacıyla altı ay süreli “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı” hazırladı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında İl ve İlçe Müftülüklerinde eğitim kursları düzenlendi.

Keçiören İlçe Müftülüğünde düzenlenen kurs, İlçe Müftüsü Mehmet Şahin’in ilk dersi vermesiyle başladı.

Hafız olmanın kolay olmadığını belirten İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, “Hafız olmak kolay değil, harcanan onca emek ve zaman var. Açılan bu eğitimlerle Hafızlık için harcanan emekler boşa gitmeyecek, hafızlık unutulmayacak inşallah. Peygamber Efendimizin “Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı ezberleyenlerdir.” Hadis-i şerifinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için bile hafız olunur.’’dedi.

Hafız olmak kadar hafızlığı korumanında önemine vurgu yapan Müftü Şahin, şöyle konuştu:

‘‘Kur’an’ı kerimi ezberlemek, hafızlığın ilk ve en zor aşamasıdır. Fakat hafız olmak kadar hafızlığı muhafaza etmek de bir o kadar önemlidir. Kur’an’ı kerimi unutanı, Kur’an-ı Kerim’le amel etmeyeni, dünyanın süsüne kapılıp aldananı, Kur’an-ı Kerim’de unutur ve yevm-i mahşerde aleyhine şahitlik eder. Burada yalnızca hafızlığımızı geliştirmeyeceğiz. Aynı zamanda makam ve musiki dersleri de alacağız. Aşr-ı şerif okuma kabiliyetlerimizi de geliştireceğiz. Bu nedenle açtığımız bu hizmet içi eğitim kursundan fazlasıyla istifade etmenizi diliyor, kursumuza katılan tüm personelimize çok teşekkür ediyorum.” 

Editör: Mehmet Çalışkan