Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla Kayseri İl Müftülüğü organizesinde "Hac Eğitim Seminerleri" başlatıldı.

Haziran ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen seminerlerin ilki Melikgazi Beleyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Dünyanın en bahtiyar insanlarıyla şu anda karşı karşıyayız. Her şeyde bir hayır vardır. İki sene hacca gidilmedi. Ama bu sene az bir toplulukla hacca gideceksiniz. Doya doya oraları yaşayacaksınız. Ve inşallah salimen dönüp geleceksiniz. İki senenin ardından bu sene yarıdan daha az bir grupla hem Türkiye’den hem de diğer memleketlerden hacca gidilecek. Öyle olunca da orada gerek gittiğiniz zaman otellerde gerekse Kabe’ye giderken, tavaf ederken, Arafat’a çıkarken, Müzdelife’ye inerken, Müzdelife’de tavaf yaparken, tekrar Kabe’yi tavafa giderken hülasa her yerde Allah Teala’nın lütfuyla rahat ve huzurlu bir şekilde gidip geleceksiniz. Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını, hayırla gidip hayırla gelmenizi yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Düzenlenen seminerlerde İl Müftüsü Akkuş "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı", İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci "Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık", İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat "Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Ahlakı", İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen "Kadınlara Özgü Konular", Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı "Genel Anlamıyla Hac ve Umre Menasiki", Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti", Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut "Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescidi-i Nebevi ve Medine", Dr. Levent Tündar ise "Temel Sağlık Bilgileri" konulu sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan