Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti; Beklenen Sensin" yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek olan İl ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çocuklar için seferber oldu.

Ramazan Bayramında çocukların yüzünü güldürmek için seferber olan din görevlileri ve TDV gönüllüleri, kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklara bayramlık kıyafet hediye etti.

Beypazarı Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde; "Bu Ramazanda Bir Yetimi de Sen Sevindir" sloganıyla yürütülen yardım kampanyası ile Beypazarı’nda öğrenim gören yetim, öksüz veya anne- babası ayrı olan 220 çocuğa bayram hediyesi ulaştırıldı. 

Hayırseverlerin desteği ile hazırlanan bayramlık hediyeler; din görevlileri, öğretmen ve esnaftan oluşan Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri tarafından çocuklara teslim edildi.

İlçe Müftüsü Mehmet Karakoyun; "Onlar Rabbimizin ilahi kelamıyla koruma altına aldığı, Allah ve Rasülü’nün emanetleri bize. Onlar bizim cennet biletimiz. Efendimiz (s.a.s.) ile komşuluğumuza vesile. 'Bu Bayramda Bir Yetim de Sen Sevindir' diyerek başlattığımız iyilik hareketine, emanete sahip çıkma şuuruyla destek ve katılım her geçen gün daha da büyüdü. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Beypazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığımız yetim ve öksüz listelerini takip ederek tespitlerimizi yaptık ve hafta sonu itibarıyla TDV gönüllülerimiz ve hizmet ehli kardeşlerimizle sahaya indik, kapı kapı dolaşarak yetim ve öksüzlerimize emanetlerini teslim ettik. Bu vesileyle organizasyonumuza destek veren, bu hizmette çevresini harekete geçiren, söz söyleyen, adım atan ve dertlenen bütün kardeşlerimize dua ve teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan