Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla 2018 yılında temeli atılan Gülhane Camii ve Külliyesi’nde sona yaklaşılıyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesini ziyaret eden Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte yapımı devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Açılışa hazırlanan Gülhane Camii ve Külliyesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erdöl, "Cami ve külliye inşaatının tamamlanabilmesi için çok yoğun çaba sarfettik. İnşaallah en kısa zamanda açılışını yapacağız. Yatak sayısı, öğrenci ve lojman sayısı artan bir Üniversiteyiz. Bu nedenle üniversitemiz için cami yapılması zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Burada otoparkı, morgu, gasilhanesi, kütüphanesi, cenaze namazı kılınabilecek geniş alanı olan bir cami inşa etmeye çalıştık. İşçisinden mühendisine cami inşaatında emeği ve gayreti olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin ise şunları söyledi:

"Camiler Allah için ibadet edilen, Müslümanların bir araya geldikleri, bir ve beraber oldukları, aynı safta kalplerini birbirlerine kenetledikleri mekanlardır. Camiler sadece ibadet edilen yerler değildir. Aynı zamanda kardeşliğimizin, uhuvvet ve muhabbetimizin pekiştirildiği alanlardır. Allah'ın mesajlarının tüm insanlığa ulaştırılmaya çalışıldığı mekânlardır. Bu camimiz de genç nüfusun yoğun olduğu bir ortamda inşa ediliyor. İnşallah gençlerimiz bu camide sadece namaz kılmakla yetinmeyecek, aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarını da giderebilecekler, ödevlerini yapabilecek ve derslerine çalışabilecekler. Sohbet ve faaliyetlerden istifade etme fırsatları olacak. Bu nedenle Üniversitemizde yapılan bu camimizi Müftülük olarak çok önemsiyoruz. Rabbim camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Gençlerimizi cami ve cemaatiyle buluştursun."

Editör: Mehmet Çalışkan