Keçiören İlçe Müftülüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde “Terörü Nasıl Durdurabiliriz?” konulu konferans düzenlendi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konferansta terörle mücadele uzmanları Keçiören Müftülüğü personeline terörün sebepleri, konuşlanma alanları, finans kaynakları, dini istismar eden terör örgütleri, mücadele etme yöntemleri konularında bilgi verdiler.

Uzmanlar, günümüzde terör örgütlerinin internet yoluyla propaganda yapmaya çalıştığını, Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin siber suçlarla mücadele kapsamında bu tür web sitelerini takibe alıp haklarında gerekli yasal işlem başlattıklarını ifade ettiler.

Din istismarı konusunda cami görevlileri ile Kur’an kursu öğreticilerine önemli görevler düştüğünü ifade eden uzmanlar, doğru dini bilginin Diyanet İşleri Başkanlığından alınması gerektiğini vurguladılar.

İlahiyat fakültelerinin katkılarına da değinen uzmanlar, iştirakleri için Keçiören Müftülüğü personeline teşekkür ettiler.

Konferans, cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.

“Çocuk İstismarı” konulu seminer düzenlendi

Öte yandan Keçiören Müftülüğü personele yönelik “Çocuk Mahremiyeti ve İstismarı” konulu seminer düzenledi.

Seminere Çubuk Müftülüğü Vaizi Ferhat Ateş konuşmacı olarak katıldı.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre çocuğun tanımıyla başlayan seminerde; mahremiyet ve istismar ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistikleri paylaşıldı.

Sosyolojik verilere göre istismara uğrayan çocuğun tavır ve davranışlarını sıralayan Vaiz Ateş, ailelerin mahremiyet eğitimi konusunda bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi.

İstismar çeşitleri konusuna da değinen Ferhat Ateş, istismarın çocuk üzerindeki etkileri ile bu durumda yapılması gerekenleri sıralayarak sözlerini noktaladı.

Editör: Mehmet Çalışkan