Ankara’da yaşayan Yusuf Budak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarından emekli olduktan sonra hafızlık yapmaya karar verdi.

Keçiören Müftülüğüne bağlı Abdurrahman Gürses Kur’an Kursuna kayıt yaptıran Budak,  Kurs Yöneticisi Hafız Fikret Cömert denetiminde dört yıl içerisinde Kur’an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafızlığını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık sınavında başarılı olan Budak'a hafızlık belgesini Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin takdim etti.

Müftü Şahin, “Öncelikle Fikret Hoca'ma ve Yusuf Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bu uzun soluklu yolda vazgeçmeden kararlılıkla sabır gösterdiniz ve amacınıza ulaştınız. Bildiğiniz gibi Yüce Allah Kamer suresinde: 'And olsun, biz Kur'an’ı, düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?' buyurmuştur. Değerli kardeşlerim, hafızlık bir sevdadır. Bu sevda yolunda ilerleyebilmek Kur’an’ı kolaylaştıran Allah’ın izni ile mümkündür. Hafız gündüzü okuyarak geçirdiği gibi geceyi de kıraatle sonlandırır. Hafızın rahlesi seccadesi gibidir, tahiyyata oturduğu şekilde edeple diz çökmüştür; hafız her bir ayeti, kelimesi ve durağıyla beraber yeniden gönül sayfasına yazar. Hattatlar kalemle yazarken, müzehhipler renklerle onu taçlandırırken, hafız ise dili, aklı ve nefesiyle Allah’ın kelamını kalbine yazar. Cabir bin Abdullah’ın rivayet ettiği bir hadiste Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.): ‘Yaşlanmış bir Müslümana, aşırı gitmeyen ve ahkâmıyla amel etmekten geri durmayan Kur’an hafızına ve âdil hükümdara saygı göstermek, Allah’a duyulan saygı ve tazimden ileri gelir.' buyurmuşlardır. Yüce Rabbim Kur’an’ın hükmüyle amel etmeyi ve saygı görenlerden olmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Hafız Yusuf Budak ise çocukluk ve gençlik yıllarında hafız olmayı hayal ettiğini, Kur’an’ı ezberlerken dört yıl boyunca içindeki heyecanın hiç eksilmediğini ve Yüce Allah’ın kendisine hafızlık nimetini lütfettiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan