Sincan İlçe Müftülüğü, TOKİ’nin Saraycık Mahallesinde inşa ettiği etaplarda yer alacak cami için örnek bir proje hazırladı.

İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu ve bölgede ikamet eden Diyanet İşleri Başkanlığı personeli işbirliğiyle hazırlanan “Saraycık TOKİ Diyanet Kompleksi” projesi, gerçekleştirilen ziyaretle TOKİ’ye sunuldu.

TOKİ Genel Başkan Yardımcıları Dursun Baştürk ve Ömer Faruk Karabayır’ı ziyaret eden heyet, projenin tanıtımını yaparak TOKİ’nin inşa ettiği camilerde örnek olacağını belirtti.

Ziyarette sunulan proje kapsamında TOKİ'nin yeni yerleşim yerlerinde yapılacak olan camilerin bünyesinde Kur'an kursu, Aile Dini Rehberlik Bürosu, Gençlik Merkezi, Diyanet yayınevi gibi sosyal ve kültürel alanlar oluşturularak sadece ibadet maksatlı değil çok fonksiyonel camilerin inşa edilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Ziyarete, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay, Başkanlık Vaizi ve TOKİ Camileri İnsicam Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaş, TOKİ 2 Nolu Uygulama Daire Başkanı Osman Direnç ve İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan