Mamak Roketsan A.Ş. tarafından, yerli savunma sanayiinin öncülerinden olan Şakir Zümre adına Lalahan tesislerinde inşa edilen Şakir Zümre Camii, kılınan ilk cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesi cemaate hitap eden Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) Medine’ye hicretiyle cami merkezli bir medeniyet inşa ettiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

“Peygamberimiz (s.a.s.) Mekke’den Yesrib’ e hicret ettikten sonra inşa ettiği Mescid-i Nebi ile camii merkezli bir medeniyet anlayışıyla Yesrib’i medeniyet şehri Medine-i Münevvere’ ye dönüştürmüştür. Cami bizim medeniyetimizin merkezidir, İslam toplumunun yaşayışında bütün hayat faaliyetlerinin açıldığı bir kaynak ve temel müessesedir. Cami mihrabıyla bir mabet, minberiyle bir toplum ve bir devlet, kürsüsüyle bir mekteptir. Camilerimiz kıyamete kadar ezanlarıyla bütün insanlığı Allah’a, tevhide, vahdete çağıracak, namazıyla Müslümanlığı Allah’ın katına yükseltecek, hutbesiyle üstün insanlık düzenini tebliğ edecek, doğruluklara doğrultacak, eğriliklerden çevirecek, vaazıyla ilim ve ahlak, marifet ve hikmet dersini verecektir. Camilerin minareleri halkın göğe kalkmış şehadet parmakları, şadırvanları da yüz akıdır. Camiler; kentlerde evlerle çarşı arasına ilahi bir terazi gibi kurulmuş, halk sağlığını koruyan ilahi kuruluşlardır. Ezanla, Kur’an’la, kıyamla, rükûyla, secdeyle, duayla lahutî ikliminde huzur ve sekine bulduğumuz manevi güzelliklerin merkezidir. Rabbim mabetlerimize namahrem eli değdirmesin, minarelerden ezanımızı dindirmesin, bayrağımızı gönderden hiç indirmesin, bu aziz ve necip milleti kıyamete kadar payidar eylesin. Bu camiye ismini verdiğimiz Şakir Zümre kardeşimizi Rabbim merhametiyle muamele etsin, mekânını cennet, makamını âli eylesin. Rabbim bu caminin yapımında emeği geçen bütün kardeşlerimizin dünyasını ve ukbâsını mâmur eylesin.”

"Camiler bu toprakların tapusudur"

Camide kılınan ilk cuma namazında cuma hutbesi irad eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ise hutbede Tevbe Suresi’nin 18. ayet-i kerimesine işaret ederek; “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’ tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Camiler bu toprakların ve milletin tapusudur. Camiler kalplerimizin, gönüllerimizin, zihinlerimizin, düşüncelerimizin tavır ve davranışlarımızın imar edildiği ,medeni bir toplumun topyekûn inşa edildiği eşsiz huzur ve medeniyet merkezleridir.” dedi.

Cuma namazının ardından açılış duası yapan Tıraşçı, Şakir Zümre Camii’nin açılış beratını Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit'e takdim etti.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen Roketsan Şakir Zümre Camii açılışına Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, Mamak Müftüsü Necmettin Saydan, Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, üst düzey yöneticiler ve çalışanlarla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan