Keçiören İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce "Gençlerle Buluşma" programı düzenlendi.

Bağlum Şeyh Şamil Camii’nde düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, gençlerle bir araya geldi.

Burada gençlere hitap eden İşliyen, gençlerin camiye gelmesinin önemine vurgu yaparak, "Bugünün babaları, Hz. Lokman'ın (a.s.) oğullarına nasihatini dikkatle dinlemeli. Lokman (a.s.) evladına; 'Yavrucuğum' diye hitap ediyor. 'Allah'a şirk koşma. Anne ve babanıza iyi davranın, saygı gösterin. Yaptığınız iş, hardal tanesi kadar bile olsa Allah onu bilir. Namazını kıl, iyi olanı emret, kötü olana karşı koy, başına gelene sabret. Kibirli olma, yürüyüşünde ölçülü ol, sesini yükseltme' diyor. İşte bugünün babaları da evlatlarına bu nasihatleri anlatmalı, öğretmeli ve hayatlarında tatbik ederek örnek olmalıdır." dedi.

Gençlere bazı tavsiyelerde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, "Aynı toprakta, aynı su ile sulanan meyvelerin her birine farklı renk, tat ve koku veren kimdir? Aynı kara toprak, kavuna tatlılık verirken bibere acılığı nasıl veriyor? Bunu yapan kim? Allah. Şimdi bunca nimeti karşılıksız veren Allah'ı bırakıp O'ndan başkasına kulluk etsen bu haksızlık olmaz mı? İbadetlerimizi, namazlarımızı yalnız Allah için yapacağız. Peygamberimizin etrafında hep gençler vardı. Muaz bin Cebel gençti, ayağında engeli vardı ama Allah Resulü onu Yemen'e vali yaptı. Siz de bir gün mevki, makam sahibi olacaksınız. Öncelikle iyi bir insan olmaya, hayırlı bir genç olmaya çalışın." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan